Usuwanie

28

Witam, Usunąłem użytkownika w Office 365. Wiem że jest opcja jego przywrócenia. Ale to w takim razie po co mam go usuwać 2 raz skoro jest "przenoszony" tylko do innego "folderu/katalogu".

  • molekczemujestem222 18.05.2017, 14:06:25

    Możesz sprecyzować? Nie rozumiem jak prznoszony. On jest usuwany

  • michał.szczesny 18.05.2017, 15:08:03

    No skoro usuwam użytkownika to on jest przenoszony do katalugu usuniętych użytkowników. Stamtąd też muszę go usuwać. Czyli robię podwójną robotę. Bez sensu takie coś. Co za człowiek to wymyślił.

Dodaj komentarz

Wybierz opcję autoryzacji

Zaloguj się

Jeżeli posiadasz konto w CentrumXP, ta opcja będzie dla Ciebie najlepsza.

Zaloguj się
Dołącz do społeczności

Nasi zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych korzyści takich jak dodawanie pytań, odpowiadania na pytania, komentowanie oraz głosowanie.

Rejestracja

Odpowiedzi: 2

19

Więc...
Usunięci użytkownicy to katalog gdzie znajdują się dane osób do usunięcia. Nie zajmuje to nic miejsca i nie muszisz tego drugi raz usuwać. Folder ten jest po to, by w razie pomyłki, czy dajmy na to pracownik wrócił do pracy, można było tego użytkownika przywrócić bez utraty żadnych danych.

nowy
Dodano:
5 lat temu
Aktualizacja:
5 lat temu
  • michał.szczesny 19.05.2017, 11:08:53

    Czyli mogę usunąć tych użytkowników a jakby coś się stało przywrócić ich np za 3 miesiące?

Dodaj komentarz
21

I tak i nie. Konto w tym katalogu jest przechowywane przez 30 dni. Ten folder jest widoczny tylko dla ciebie, a żebyś mógł przywrócić użytkownika, którego usunąłeś przez przypadek albo który został zwolniony, ale nie usuwasz ich ostatecznie i masz dostęp do ich danych jeszcze przez 30 dni.

nowy
Dodano:
5 lat temu
Aktualizacja:
5 lat temu
  • kikut 19.05.2017, 12:47:58

    lubie to

Dodaj komentarz